Under arbeid

Vi arbeider fremdeles med denne siden, kom tilbake senere.

Oppgave

TUR-ansvar og myndighet

Planlegge aktivitet

TUR har ansvar for å planlegge kretsens aktiviteter for ungdommer/jr/sr i samarbeid med klubbene og ev. andre kretser. Det skal legges vekt på helhet, variasjon og utvikling i terminlisten for å rekruttere nye og beholde ungdommer lengst mulig.

TUR skal i samarbeid med TEK være proaktiv når det gjelder å finne ut hva som fenger de aktuelle målgruppene, og spesielt barn og unge.

TUR skal sammen med klubber legge til rette for utøvere med ambisjoner utenfor landslag/forbundsgrupper.

TUR skal jobbe for å ha god kontakt med klubbene, og finne ledere som kan hjelpe til på de ulike arrangementene.

Trimtex kopp

TUR er ansvarlig for å utarbeide retningslinjer som sendes klubbene. TUR har myndighet til å revidere og beslutte retningslinjene. TUR informerer Kretsstyret om endringer.

TUR har ansvar for å organisere at trøyer og Trimtex-cup materiell er tilgjengelig for klubbene, samt gjennomføre sosial Trimtex-cup avslutning.

Lister over avtaler

TUR gir innspill til TEK ifm. utarbeidelse av terminlisten. TUR beslutter hvilke løp som skal være Trimtexcup løp.

Union-kamper (UM)

TUR beslutter hvilke løp som skal være uttakningsløp til Unionsmatchen. TUR har ansvar for uttakskriterier og gjennomfører uttak av løpere til UM.

TUR har i samarbeid med Fagkonsulenten ansvar for UM sidene.

Samlinger 13-16 år

TUR er ansvarlig for at det gjennomføres vår- og sommersamlinger for 13-16 års gruppen. TUR beslutter plassering og organisering i samarbeid med arrangørklubb og NOF Fagkonsulent. TUR informerer Kretsstyret om planene. Hvis det planlegges kostnader utenfor budsjett, må dette godkjennes av Kretsstyret.

TUR skal sammen med Fagkonsulenten organiserer og følge opp kretsens ledere på hovedløp og o-landsleir. TUR har ansvar for laguttak til kretsstafetter.

Juniorsamlinger

TUR har myndighet til å beslutte opplegg og antall samlinger for juniorer. Hvis det planlegges kostnader utenfor budsjett, må dette godkjennes av Kretsstyret.

Kretstreninger / klubbsamarbeids-prosjektet (Jr/Sr)

TUR beslutter opplegg for kretstreningene sammen med treningskoordinator og klubbene. TUR har myndighet til å beslutte endringer, inkludert kansellering av treningene. TUR er ansvarlig for oppfølging av treningskoordinator.

TUR vurderer sammen med Kretsstyret om ordningen skal videreføres for ett år av gangen. NOF ved Fagkonsulenten er ansvarlig for ansettelsesavtalen med Treningskoordinator.

Budsjettinnspill

TUR kommer med budsjettinnspill for de aktiviteter som TUR har ansvar for til kretsen. Budsjettet behandles i Kretsstyret før det inkluderes i Årsplanen og legges frem for Kretstinget.

Årsrapport og årsplan

TUR skal utarbeide årsrapport og årsplan for sitt ansvarsområde innen de frister Kretsstyret setter.

Tekst

Oppgave

TEK-ansvar og myndighet

Terminliste

TEK er ansvarlig for å planlegge neste års terminliste for kretsløp sammen med TUR, og samarbeider med andre råd ved behov. TEK sender ut neste års terminlisteplan til klubbene og legger frem endelig forslag på lagledermøtet. TEK har dialogen med klubbene i prosessen og bistår disse ved behov. TEK legger frem neste års terminliste til styret for behandling innen 1. november. Styret fatter endelig vedtak.

Kretsmesterskap

Kretstinget vedtar hvert år hvilke distanser som er KM distanser. TEK har ansvar for å utarbeide retningslinjer for gjennomføring, inkl. klasseinndeling og vinnertider. TEK har ansvar i samarbeid med fagkonsulenten at medaljer er bestilt og overlevert arrangøren. 

Arrangør seminar

Årlig seminar for løypeleggere, teknisk delegerte og andre interesserte. TEK har ansvar for innhold, planlegging og gjennomføring av seminaret.

Utnevne TD i klubbene

TEK er ansvarlig for å sette opp hvilke klubber som er ansvarlig for hvilke kretsløp og utnevner teknisk delegerte (TD) fra disse klubbene. TEK skal hjelpe TD og arrangører til å lage gode arrangementer.

TD-instruks og kontrollskjema

TEK har ansvar for å utforme veileder og kontroll skjema for teknisk delegert, samt andre retningslinjer innen TEK området. TEK er ansvarlig for oppdateringer, og tar imot innspill fra andre råd. Ved større endringer i TD-instruks eller kontrollskjema, legges dette frem for styret til behandling. 

Jury

TEK er jury på KM og ansvarlig for å oppnevne jury til nasjonale løp i AOOK krets. TEK oppnevner ev. erstattere til jury hvis behov.

Oppgave

RUR-ansvar og myndighet

Kurs/kompetanse 

RUR planlegger og gjennomfører årlig minimum 1-2 trener- og  rekrutteringsrelaterte kurs, seminar, webinarer og/eller temakvelder. 

Klubbutvikling

RUR har ansvar for klubbutvikling med fokus på rekruttering. 

RUR skal jobbe aktivt for å bidra til å oppnå NOFs mål om 10% økning i deltakelse blant unge på trener- og lederutdanninger.

O-troll leir

RUR har ansvar for å planlegge og organisere O-troll leir i samarbeid med klubbene etter rulleringsplan. RUR skal støtte klubbene med utarbeidelse av aktiviteter på O-troll leir. RUR har ansvar for at det gjennomføres møte med aktivitetsledere på o-troll samlinger. Hvis det planlegges kostnader utenfor budsjett, må dette godkjennes av Kretsstyret.

RUR har ansvaret for regioninndelingen. RUR informerer Kretsstyret ved endringer i regionfordeling.

Skole

RUR skal oppfordre og motivere klubbene til å bidra til økt aktivitet i skolene, f.eks. gjennom opplegg fra portalen skoleorientering.no, Turorientering og Stolpejakt. RUR skal være en pådriver og støtte for klubber til å arrangere skolesprinter, Verdens O-dag og andre rekrutteringsarrangementer opp mot skolene.

O-Trollfestivalen

RUR skal sammen med klubber i kretsen årlig arrangere en O-Troll festival. En klubb tildeles ansvar for å lage løyper, mens 5-8 andre klubber stiller med en o-relatert aktivitet hver. Hvis det planlegges kostnader utenfor budsjett, må dette godkjennes av Kretsstyret.

Turorientering

RUR i samarbeid med nestleder skal avklare hvordan arbeidet med turorientering/skole/rekruttering kan koordineres best mulig i klubbene og kretsen, og dra nytte av hverandres aktivitet i større grad.

Tekst

Gode og lesbare kart for alle!

Oppgave

Kartrådets ansvar og myndighet

Anmelding

KART skal håndtere anmelding av kartarbeid og terreng-godkjenninger.

 

Godkjenning

KART skal gjøre kontroll og godkjenning av kart iht. kretsens og NOFs vedtatte lover og retningslinjer.

KART skal autorisere kartprodusenter og kartkontrollører.

Oversikt

KART skal ha oversikt over godkjente kart i kretsen

KART skal jobbe for at NOFs kartarkiv taes i bruk av klubbene

Veilede klubbene

KART skal gi råd og anbefalinger til klubbene om produksjon av orienteringskart.

Finansiering kart

KART skal bistå klubbene med oversikt over finansieringskilder for finansiering av kart i Oslo og Akershus.

Kontaktpunkt Kartutvalg NOF

KART skal være bindeledd til Kartutvalget i NOF.

Utarbeidelse av orienteringskart er inne i en spennende tid, hvor våre veivalg er avgjørende for o-sportens fremtid. Ny tekniske muligheter som laserscanning og automatiserte konstruksjonsverktøy gjør at vi kan lage enda mer nøyaktige kart enn før. For kart- og miljørådet er det viktig å gi klubbene god veiledning om de nye mulighetene, samtidig som vi forholder oss til normene som sikrer at kartene er gode og lesbare.

Godkjente kart i AOOK: 

Godkjente kart etter ny nyeste kartstandard pr 25012025

Gammelt O-kart arkiv - omaps
Dette arkivet  vedlikeholdes ikke lenger lenger, men her finnes gamle kart som ikke er overført til det nye kartarkivet.

Hogstplaner i Oslokommunes skoger


Oppgave

VDG- og miljørådets ansvar og myndighet

Forvalte VDG avtalen

VDG ivaretar kretsens ansvar i Avtale om retningslinjer for o-idrettens forhold til naturmiljø og rettighetshavere (VDG avtalen) 

VDG skal informere klubbene, samt bistå slik at klubbene kan overholde sine plikter i VDG avtalen 

VDG skal bidra til å øke VDG, miljø og bærekraft forståelsen i klubbene. 

Årlig møte med Statsforvalter

VDG skal gjennomføre årlig møte med Statsforvalter for presentasjon og dialog rundt klubbenes planer for arrangementer som berører vernede områder.

Dialog med forvaltnings-

myndigheter

VDG skal ivareta orienteringssportens rammebetingelser i Oslo og Akershus gjennom dialog og samarbeid med forvaltningsmyndigheter som Statsforvalteren, Bymiljøetaten i Oslo samt andre friluftsorganisasjoner som FNF (Forum for Natur og Friluftsliv) , OOF (Oslo og Omland Friluftsråd), Rådgivende utvalg for Østmarka.

Høringsuttalelser

VDG skal gi høringsuttalelser om verneområder i Oslo og Akershus.

Kontaktpunkt MBU

VDG skal være kretsens bindeledd mot Miljø og bærekraftutvalget (MBU) i NOF.

Tekst