Østmarka arrangerte KM langdistanse og Trimtex cup på Gjelleråsen

Postet av Akershus og Oslo Orienteringskrets den 31. Aug 2021

Skrevet av undefined

Skrevet av Dag Kolberg

Terrenget er kupert og utfordrende med mye stier og tidvis høy lyng som krevde mye ekstra energi av løperne. Løypene var lagt med gode veivalgs muligheter, uten at det var innlysende hva som var raskeste vei.

Terrenget er kupert og utfordrende med mye stier og tidvis høy lyng som krevde mye ekstra energi av løperne. Løypene var lagt med gode veivalgs muligheter, uten at det var innlysende hva som var raskeste vei.

I D15-16 var det 1,3 km. lange 6-7 post som var veivalgs strekket. De to åpenbare mulighetene var 1:venstre på sti som var ca. 250 m lengre enn 2: delvis rett på. Det raskeste for jentene var de som valgte rett på. Raskes av alle var Marie Kravdal som da løper med veivalg- klatretrøye på neste løp.

I H15-16 var det 1,3 km lange 7-8 post som var veivalgstrekket. Det var de samme to mulighetene, som i jenteklassen, 1: rundt på sti til venstre, 2: litt på sti og delvis rett på. Nils Niklasson løp rundt på sti og tjente ett minutt til bla. Jonas Fenne Ingjerd og Johnny Salvesen som løp 150-200 m kortere delvis rett på.

I D13-14, var det 600 m, lange 5-6 post som var utvalgt som veivalgs strekk. Her var det minst 3 alternativer som løperne kunne velge. 1: Høyre delvis sti/kraftledning. 2: Høyre/venstre hvor du følger myr eller sti inn i posten. 3: Høyre/venstre hvor du løper ryggen via hyttene og rett ned til posten. De raskeste Oline S Slåstad og Tuva Berger Gjelstad løp høyre veivalget sti/kraftledning som var 100 m kortere enn de andre alternativene. Helene Scheele valgte alternativ 3 som gikk ca. ett minutt saktere.

I H13-14, var det samme veivalgs strekk som for jentene fra 5-6 post. Her valgte nesten alle guttene det samme høyre veivalget med delvis sti/kraftledning som de raskeste guttene: Erlend Sommerhein, Simen Dalen Eriksen og Boye Wangensten.

Det var lagt opp til en fin og lang innspurt ned gjennom hogstfeltet denne gang, og det var Mathias Linløkken i H15-16 som var raskest med 24 sek. Blant jentene var det Anne Østvold (bilde) med 26 sek. som kapret spurt prisen og får løpe med grønn trøye i neste løp.

Nesten 100 ungdommer i 13-16 år var med i det flotte sommerværet på Gjelleråsen i ett godt arrangert O-løp signert Østmarka.
Terrenget kan stedvis framstå som noe tyngre løpbart enn det framgår av kartet.
Åsryggene har generelt god løpbarhet, mens det ofte er dårligere løpbarhet nede i søkkene. Skråliene
har generelt også god løpbarhet. I enkelte områder er det en del nedfallstrær som lokalt kan redusere løpbarheten. Dette ikke nødvendigvis inntegnet på kartet. Det er en del stier i terrenget, særlig i den vestre delen av kartet. Det er også en del tråkk som ikke står på kartet. Løperne vil komme i kontakt med områder med tettere gran- og blandingsskog med redusert fremkommelighet.

Trøyer til neste løp:
Ledertrøye:
H13-14 Erlend Sommerhein, Fossum IF
D13-14 Helene Scheele, Nydalens SK
H15-16 Jonas Fenne Ingierd, Bækkelagets SK
D15-16 Ingeborg Roll Mosland, Oppsal orientering

Klatre-veivalgstrøye:
H13-14 Simen Dalen Eriksen, Asker SK
D13-14 Tuva Berger Gjelstad, Oppsal orientering
H15-16 Nils Anders Niklasson, Nydalens SK
D15-16 Marie Kravdal, Gjø-Vard OL

Spurttrøye
D13-16 Anne Østvold, Fossum IF
H13-16 Mathias Linløkken. Østmarka OK

Stilling i Trimtex-cup etter 5 løp